Hastanemizde Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Personeli Eğitimleri Başladı

• 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından talep edilen muharip ve operasyonel sıhhiye personeli eğitimleri hastanemizde başladı. Eğitimin açılışı Başhekimimiz Doç. Dr. Bülent ÇALIK, Başhekim Yardımcıları, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı, Program Sorumlusu Bş. Ast. Dr. Fulya YILMAZ, Eğitim Hemşiresi Narin KOÇ, görevli TSK personelleri J.Asb. Kd. Bçvş. Adnan YERLİKAYA, J.İkm. Asb. Kd. Bçvş. Ekrem GÖKMEN ve kursiyerlerin katılımıyla Hastanemiz Doç. Dr. Nazif Erkan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı onayı ile başlatılan programda “Sağlık Meslek Mensubu Olmayan Personelin Sağlık Personeli Yokluğunda Yapmaya Yetkili Oldukları Acil Tıbbi Müdahaleler Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde, jandarma uzman onbaşı ve jandarma uzman çavuşlara eğitim planlanmıştır. Program sonunda eğitim alan askerlere, kaza ve yaralanma anında, alana sağlık personeli gelene kadar acil tıbbi müdahale yapma yetkisi verilecektir.

Kurumumuzda yılda 2 defa düzenlenecek olan eğitimin ilki 40 kursiyerin katılımıyla, 21 Mart 2022 ile 02 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, 150 saat teorik, 210 saat pratik eğitim alan kursiyerler Samsun’da yapılacak olan 60 saatlik simülasyon eğitimi ile Muharip Sıhhiye Eğitim Programını tamamlayacaklardır.

Eğitimler hastanemizde hekim, hemşire ve teknisyen olarak görev yapan sağlık personelleri tarafından verilecektir.