Bozyaka Evde Sağlık Ekibi Öğrencilere Gitti

Güncelleme Tarihi: 06/12/2018

İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Evde Sağlık Okulu (EVSO) ve Kronik Yara Okulu projeleri kapsamında ilimizde ilk ve tek kronik yara polikliniği, Diyabetik Ayak Konseyi ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile koordineli halk, hasta, hasta yakını, aile hekimi, evde sağlık personeli eğitimleri devam ediyor. Proje koordinatörü Uz. Dr. Sema AKTOLGA önderliğinde Gaziemir Ufuk Kolejinde öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımı ile çocuklara yönelik “sağlıklı yaşam, doğru beslenme ve hareket” konulu eğitim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Gaziemir Sağlık Müdürü Sunay YILMAZ  Milli Eğitim Müdürü Aydın USMAN da katıldı. Çocuk Metabolizma ve Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Korcan Demir Yaptığı sunumda sağlıklı yaşamaya ve doğru beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda büyüyünce olabilecek hastalıklar anlatıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu sağlıklı beslenme temalı yiyecekler sunuldu. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Tiyatro Ekibince oyunlar sergilendi. Tüm katılımcıların büyük keyif aldığı ve hoşça vakit geçirdiği etkinlik öğrenci ve tiyatro ekibinin sahnede birlikte müzik eşliğinde dans etmesi ile sonlandırıldı.