Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Sorununda Yaklaşımlar Toplantısı

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

“Kronik Yara ve Diyabetik Ayak Sorununda Yaklaşımlar “ konulu sempozyum, 22 Kasım 2018 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık derneği olan KLİMİK derneğinin yıllık olağan toplantılarının ilki bu yıl Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, SBÜ İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden konuşmacıların gerçekleştirdiği programda kronik yara ve diyabetik ayak yarasının önemi, korunma ve kontrol yolları, hastaların özel bakımı, kan şekeri regülasyonu  ve tedaviye ilişkin konular ayrıntılı olarak aktarılarak izleyicilerle tartışıldı.

Sempozyumun konuk ve konuşmacıları Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden  Prof. Dr. M. Bülent ERTUĞRUL, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sema AKTOLGA, Doç. Dr. Selma TOSUN, Doç. Dr. Ahmet Deniz UÇAR, Doç. Dr. Taşkın ALTAY, Uzm. Dr. Nihal GÜNEŞ;  Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden  Prof. Dr. Şükran KÖSE, Uzm. Dr. Recep BALIK; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şevki Çetinkalp ve Op. Dr. Anıl Murat ÖZTÜRK idi.