5510 Sayılı Kanun 1.Fıkrasının G.Bendi Kapsamına Giren Hastalar
04 Haziran 2018

5510 Sayılı Kanun 1.Fıkrasının G.Bendi Kapsamına Giren Hastalar

(5510 sayılı kanunun 60. maddesinin g) bendinden, gelir durumu araştırılan ve askeri ücret dikkate alınarak belli bir prim karşılığı hiç bir şekilde sigortası olmayan, bununla birlikte başka bir ülkede sağlık sigortası bulunmayan ve sadece sağlık hakkından yaralanabilen kişiler faydalanabilir.

Yukarıda belirtilen şartlara uyan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumundan gerekli kayıt ve güncelleme işlemlerini yaptırdıktan sonra, hastanemizde kayıt sırasında yapılan sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağına dair kontrollerin olumlu olması halinde, muayene kaydı alabilirler. Kayıt sırasında kişinin kimliğinin ya da kimlik yerine geçebilen resmi bir belgenin yanında olması gerekir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.