S.B.Ü. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi

S.B.Ü. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İZMEDER Kanser haftası etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 04/04/2018

izmir logosu ile ilgili görsel sonucu

İZMEDER   Kanser haftası etkinlikleri

Kısa adı İZMEDER olan İzmir Meme Hastalıkları Derneğinin, Yönetim Kurulu tarafından Kanser Haftası Etkinlikleri kapsamında 2-7 Nisan 2018  tarihleri arasında Meme Kanseri Farkındalığı konulu toplantılar düzenledi. Bu toplantılardan ilki 02-Nisan-2018 Tarihi'nde saat 12:00 ile 13:30 arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'nda gerçekleştiridi.

Toplantının Moderatörlüğünü Başhekimimiz Doç. Dr. Enver İLHAN yaptı.

İlk konuşmacı Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Görevlilerinden Doç. Dr. Baha ZENGEL, Meme kanserinin önemi, görülme sıklığı, ülkemizdeki durumu ve risk faktörleri  ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra 'Meme Kanseri Belirtilerini ve Meme Kanserinde Tanı'yı anlattı.

İkinci konuşmacı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji A.B.D.'dan Doç. Dr. Özlem OKÇU 'Meme Kanseri'nde Tarama' konulu sunumunu yaptı ve Meme Kanseri Taramasında Mammografinin önemini vurguladı.

Son konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi A.B.D.'dan Doç. Dr. Levent YENİAY 'Meme Kanseri'nde Tedavi' konusunu dinleyicilere aktardı. Meme Kanseri Cerrahi Tedavisinin Tarihçesi hakkında kısaca bilgi verdikten sonra Meme Kanserinin Güncel Cerrahi Tedavi yaklaşımlarını anlattı. Ayrıca Meme Kanseri tedavisindeki diğer modaliteler olan Kemoterapi, Radyoterapi, Hormonoterapi ve immünoterapiler hakkında da bilgiler verdi.

Çok yüksek bir katılımın olduğu ve dinleyicilerin çok ilgisini çeken toplantı sonunda konuşmacılar katılımcıların sorularını ve açıklamalarını istedikleri  konuları cevapladılar.

Çok verimli geçen ve amacına ulaşmış olan Meme Kanseri Farkındalığı ile ilgili oturumun sonunda hep birlikte hatıra fotografları çekildi.

İzmir Bozyaka EAH   2 Nisan 2018,  saat: 12:00-13:00

Moderatör: Dr. Enver İlhan